Bevezető

Az IntensePC egy Intel Celeron / Core i7-es, 64 bites processzorokon alapuló miniatűr, passzív hűtésű. A különböző altípusok (C847, i7) teljesítményben igencsak eltérnek egymástól, mindegyik alkalmas Linux, Windows operációs rendszerek futtatására, illetve otthoni, irodai, szerver feladatok ellátására. A core i7-es verzió elég komoly teljesítményt tud felmutatni, mindezt úgy, hogy passzít hűtést alkalmaz!

Aktuális műszaki paraméterek és típusok a www.mini-pc.eu oldalon megtalálhatóak.

Lényegesebb általános tulajdonságok

  • Passzív hűtés, azaz nem tartalmaz mozgó alkatrészt, mint pl. ventilátorok. Így a hőt maga a számítógép háza adja le a környezetnek, így az természetesen meleg, terhelés alatt a kéznek kényelmetlenül meleg lehet, de ez normális, hiszen a hőt le kell adni. 
  • Kompakt kialakítás, minimális méret: a gép háza fémből készült, robusztus, meglehetősen zárt. Nem igényel karbantartást, kis mérete miatt olyan helyen is alkalmazható, ahová egyébként nem tudnánk hagyományos számítógépet beépíteni.
  • Kis fogyasztás: tipikusan 9-26W közötti fogyasztással rendelkeznek (típustól, felhasználástól, ráakasztott USB-s eszközök fogyasztásától is függ).
  • Karbantartásmentes (a hardver): a tipikus karbantartások tulajdonképpen nem szükségesek (porhurkák eltávolítása, ventilátorok ellenőrzése, cseréje).
  • Szerelhetőség: viszonylag szűk a szerelgetési lehetőség, hiszen egy kompakt eszközről beszélünk. Az IntensePC esetén belsőleg a memóriát (max. 2 x 8GB), miniPCI expressz kártyát és belső merevlemezt vagy SSD-t lehet bővíteni (2.5").
  • Bővíthetőség: általában 6 x USB2, 2 x USB3, 2 x Gigabit LAN, Wifi, 2 x eSata, 2 x videókimenet (1 x HDMI, 1 x DisplayLink), hang ki- és bemenet, bluetooth lehetőség van.

A bejegyzés trackback címe:

https://minipc.blog.hu/api/trackback/id/tr675252484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása