Bevezető

Fit-PC2 egy Intel Atom Z510 és Z530 alapú miniatűr, passzív hűtésű, 32 bites számítógép. A két altípus (Fit-PC2i, Fit-PC2) teljesítményben nem, csak lényegében LAN csatlakozók és USB csatlakozók számában térnek el egymástól (és RS232 vs. IR vevő). A C1100 egy 1.1GHz-es cpu-t, a C1600 pedig egy 1.6GHz-es cpu-t jelöl. Mindegyik alkalmas Linux, Windows XP, windows 7 operációs rendszerek futtatására, illetve otthoni, irodai, szerver feladatok ellátására, vagy akár vékonykliensként való felhasználásra is.

Aktuális műszaki paraméterek és típusok a www.mini-pc.eu oldalon megtalálhatóak.

Lényegesebb általános tulajdonságok

  • Passzív hűtés, azaz nem tartalmaz mozgó alkatrészt, mint pl. ventilátorok. Így a hőt maga a számítógép háza adja le a környezetnek, így az természetesen meleg, terhelés alatt a kéznek kényelmetlenül meleg lehet, de ez normális, hiszen a hőt le kell adni. 
  • Kompakt kialakítás, minimális méret: a gép háza fémből készült, robusztus, meglehetősen zárt. Nem igényel karbantartást, kis mérete miatt olyan helyen is alkalmazható, ahová egyébként nem tudnánk hagyományos számítógépet beépíteni.
  • Kis fogyasztás: tipikusan 7-9W közötti fogyasztással rendelkeznek (típustól, felhasználástól, ráakasztott USB-s eszközök fogyasztásától is függ).
  • Karbantartásmentes (a hardver): a tipikus karbantartások tulajdonképpen nem szükségesek (porhurkák eltávolítása, ventilátorok ellenőrzése, cseréje).
  • Szerelhetőség: viszonylag szűk a szerelgetési lehetőség, hiszen egy kompakt eszközről beszélünk. A Fit-PC2 esetén belsőleg csak a merevlemezt lehet cserélni vagy SSD-t haszálni. A memória, cpu fixen be van építve.
  • Bővíthetőség: általában 6 (4) x USB2, 1 (2) x gigabit LAN, IR vevő (RS232), 1 x videókimenet (1 x HDMI), hang ki- és bemenet. A zárójeles számok a Fit-PC2i-re vonatkoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://minipc.blog.hu/api/trackback/id/tr425252436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása